Wapnö Mejeri - Som Mjölk Ska Smaka

Wapnö Mejeri är ett gårdsmejeri på Wapnö gård strax utanför Halmstad. På gården finns en aktiv verksamhet och mjölken från gårdens kor används till Wapnö gårdsprodukter - Härproducerat®.

 

Föreningen Härproducerat®är en garanti på att råvaran finns där förädlingen sker, det ger konsumenten närhet, öppenhet och färskhet. Äkta landskapsprodukter framställs på Wapnö där korna är lösgående och behandlas med god omsorg - i samma landskap finns mejeriet. När du köper Wapnö produkter kan du vara säker på att du får en Härproducerad® produkt som är vänlig mot miljön – ursprunget är tydligt! Alla är välkomna att besöka Wapnö året runt.

 

Wapnö homogeniserar mjölken med väldigt lågt tryck så att fettmolekylerna sönderdelas försiktigt och behåller en rikare smak. Wapnö är väldigt försiktiga med att överarbeta mjölken - och därav deras slogan: Som mjölk ska smaka.

 

Wapnö mejeri är mer än bara mjölk, de producerar även filmjölk, grädde, gräddfil, yoghurt och ost – alla produkter direkt från gården.

 

Du som konsument är välkommen att besöka gården mellan 13.00 – 17.00 måndag-fredag. Under sommaren arrangeras guidade visningar och turer på gården med traktor och vagn, kvällen avslutas med grillning. Du kan även boka in bröllop, konferenser och fester på Wapnö gård. För de långväga gästerna som vill spendera natten på lantbruket finns Wapnö Gårdshotell – en byggnad tillhörande gården som har byggts om till ett nytt och fräscht hotell. Till frukosten serveras i Wapnö slottet, och självklart serveras Wapnös egen mjölk, fil, yoghurt, färskost och eget bröd, bakat på Wapnöprodukter.


Besök Wapnös hemsida och läs mer:

http://www.wapno.se



Här kan du läsa mer om Härproducerat®:
HÄRPRODUCERAT®


Här kan du läsa Lennart på Wapnös blogg:
http://lennartpawapno.blogspot.com/

Hitta Wapnö Mejeri på Facebook här:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0